2018. október 28., vasárnap

Nyílt levél a hétköznapi hősökhöz


Munkám során rengeteg olyan emberrel találkozom, akinek olyan eredményei vannak, hogy tágra kerekednek a szemeim, amikor az életük történetét hallgatom.

Rengeteg alkalmazott élete virágzik, mert annyira gondos és nagylelkű főnök, olyan találmányt hoz létre, ami egyedülálló az egész világon. Piacvezető céget épít fel pár év alatt a semmiből vagy telefonon keresztül több tízezer embernek ad tanácsot, hogyan éljen egészségesebben. És olyat is láttam, hogy az irodája falán annyi szakmai elismerő oklevél lóg, hogy a tapéta már alig látszik tőle.

És mégis alig hallani róluk...

A média tele van üres fejű divatdiktátorokkal, bűnözőkből és prostikból lett valóságshow sztárokkal, celeb feleségecskékkel. Olyan emberekkel, akik nem sok mindent tettek hozzá a világhoz, mégis százezrek követik őket.

Alapvetően három fajta ember létezik. Az, aki csöndben teszi nap, mint nap a dolgát, több száz embert foglalkoztat, csodálatos családja van, feltalál dolgokat, a szakma összes elismerését begyűjti. Annyit és annyit dolgozik, hogy nincs ideje az öntömjénezésre. Nincs ideje, hogy posztoljon a közösségi médiában, hogy hangot adjon sikereinek, sőt energiája sem marad erre. Igazából a legtöbben még azt sem értik, miért fontos ez.

Aztán van a másik típus, aki soha semmi valódit nem tett hozzá a világhoz, esetleg csak szerencsésen ment férjhez, vagy valamelyik producernek tetszett a cicije, ezért beválogatta egy valóságshowba, ennek ellenére rohadt nagy egoja van. Imádja, ha fotózzák, ha posztolhat, ha süt rá a reflektorfény, egyszerűen szeret fürdeni mások csodálattal kevert irigy áhítatában. Mivel folyamatosan tolja magát, imádja, ha bámulják, ha rajonganak érte, ezért egyre többet és többet szerepel. Az alapvető képessége is megvan, hogy mondjon néhány összefüggő magyar mondatot, ezért felkapja a média és egyre híresebbé és híresebbé válik. Végül egy ország követ valakit, akiről azt sem tudjuk ki valójában. Miről is híres az a csávó amúgy? – tesszük fel ezt a kérdést manapság elég gyakran.



És van egy harmadik, azonban nagyon ritka embertípus. Az, aki mögött van valódi érték, valós eredmények és nagyon okosan és ízlésesen tudja a nyilvánosság elé prezentálni a jó eredményeit. Tényleg ritka embertípus.

Most hozzád szólok Te hétköznapi hős, akinek a falán nem látszik a tapéta a sok szakmai elismeréstől, mégsem tudja senki rólad, hogy miket értél el kemény és kitartó munkával.

Miért kell, hogy igenis told az arcod, és igenis elmondd a világnak, hogy mit értél el? Azért, mert, ha nem teszed, azok az üresfejű celebecskék hangzavara megtéveszti a közönséget, mert elfeledjük, hogy igenis léteznek ma még sikeres és értéket teremtő emberek.

Mert ez nem feltétlen az egodról szól, hanem arról a felelősségről, amivel a világ iránt tartozol. Te vagy, aki képes vagy mások életét jobbá tenni. Te vagy az a vezető, aki sikerre visz bármit, amibe belefog. Te vagy, aki normálisan gondolkodik a világról. Aki tudja, milyen kemény munkával és becsületesen elérni dolgokat. Neked kell kiállni az emberek elé, megmutatni a jó példád, hogyan kell gondolkodni, hogyan kell hozzáállni az létezéshez, megosztani sikered receptjét.

Tudom mit érzel és mire gondolsz most. Tudom, hogy tudod, hogy igazam van ebben, mert én is keresztülmentem ezen. Több éve foglalkozom egészséges életmóddal, annyi cikkeket írtam a témában, hogy elmondhatom, hogy a magyar internetező értelmes lakosság fele biztos olvasott már tőlem valamit. Mégsem írtam oda soha a nevem a cikkek végére, mert nem gondoltam, hogy ez számít. Azt gondoltam, csak egy számít, a munka el legyen végezve és az eredmények ott legyenek.

De ez így nem igaz! Nagyon fontos, hogy az eredményeid egyszerűen ismertté tedd.

Mióta megváltoztam ebben és elkezdtem felépíteni saját magam ismertségét, nagyon-nagyon sok pozitív visszajelzést kapok emberektől.

Amik általában olyanok: szembe mész az árral, de olyan jó látni, hogy van ilyen is, mint te, és kérlek folytasd.

Az emberek ki vannak éhezve arra, hogy lássanak végre jó példákat is, becsületes, keményen dolgozó embereket. Olyan embereket, akiktől tanulhatnak, akire példaként tekinthetnek és még a gyereküknek is szívesen mesélnek róla. Szükség van ilyen emberekre.

Ezért kedves hétköznapi hős, aki minden nap azon dolgozol, hogy a világ vagy a környezet egy kicsit jobb hely legyen, akinek e miatt soha nem marad már ideje semmire, neked szeretném mondani, hogy muszáj, hogy felvállald széleskörben az eredményeid és megmutasd a világnak, hogy milyen normálisan is lehet élni vagy gondolkodni.

A társadalom az üresfejű celebek után ki van éhezve már Rád! Szükség van igazi vezetőkre, igazi példaképekre. Szóval tudom, hogy ez nagyon fáradtságos dolog, de arra kérlek lépj ki a fényre és mutasd meg végre az arcodat.

Boróka

Ha tetszett, oszd meg

Népszerű bejegyzések