2019. március 26., kedd

Ha egy férfi azt, mondja, hogy ő nem elég jó neked, akkor azt hidd el, mert igaz


Kedves lányok, úgy érezni, hogy nem vagy elég jó azért, mert nem jött össze egy kapcsolat, lehet nem a megfelelő válasz a helyzetre.

Mi van, ha nem az van, hogy nem vagy elég jó, hanem inkább túl erős személyiség vagy és ezért nem kellettél?

Egyet megtanultam az évek alatt: az erőviszonyoknak egy kapcsolatban rendbe kell lennie. Egy egészséges férfi-nő viszonyban, egy jó kapcsolatban, szerintem a férfinek kell dominálnia vagy legalább egyenrangúnak lennie a nő erejével.

Ha ezek az erőviszonyok nem így helyezkednek el, a kapcsolat hússzótávon szenvedés lesz mind a két fél számára. A férfi nem fogja férfinek érezni magát a kapcsolatban, a nő pedig nem fogja tudni nőnek érezni magát és ettől hosszútávon mind a ketten kisebb nagyobb mértékben szenvedni fognak.

Ezt már szinte a megismerkedés pillanatában érezni lehet, hogy ki veszi át az irányító szerepet. Ezt a férfi és a nő is érzi rögtön.

Ezért sem hiszek ebben az új divatban, hogy a nőnek is lehet vagy kell kezdeményezni vagy nyomulni, futni egy férfi után. Alapvetően a férfinek meg kell engedni, hogy eldöntse, hogy tudna-e, ennek a nőnek a "királya" "félistene" lenni. Ez az ő önbizalmán és megítélésén múlik. Ha a kezdetben már nem érzi ezt, később se fogja, bármennyire is csimpaszkodik rá a nő és erősködik. Ezért is adtam azt a címet ennek a cikknek: ha a férfi úgy érzi kevés hozzád, és ennek hangot is ad több ízben, akkor fogadd el, mert tényleg így látja magát hozzád képes valamiért. 


Mit akar ugyanis egy férfi?

Egy férfi szeretné a nőt elvarázsolni. Szeretné, ha a nő félistenként nézne fel rá. Szeretné, ha a nő büszke lenne rá, csodálná őt. Szeretné, ha meg tudná nevettetni a nőt. Szeretné, ha képes lenne irányítani a nőt. Szeretné, ha menedék és támasz tudna lenni a nő számára. Ettől fogja férfinek érezni magát. Ez fogja motiválni, hogy minden nap egyre jobbá és jobbá váljon. Egy múzsára van szüksége a nőben, egy inspirációra.

Különböző személyiségek vagyunk. Vannak köztünk erősebb, dominánsabb, vezető egyéniségek, vannak középvezetők, és vannak olyanok, akik nem szeretnek vezetni és teljesen hidegen hagyja őket ez a téma. Vannak köztünk, akik nagyra vágynak. Meg akarják hódítani a világot, milliárdokat akarnak, hatalmat akarnak, változást akarnak. És vannak, akiket az tesz boldoggá, ha egy vidéki kis házikóban leélhetik az életüket, saját maguk termelik meg a kertben az ételt és kis családjukkal boldogságban és harmóniában élnek.

És ez nem baj. Senkinek sem szabad megszólnia a másikat csak azért, mert másra vágyik. Mindenkinek szíve joga, hogy olyan életet éljen és válasszon magának, ami őt boldoggá teszi. Ettől kerek a világ, hogy mindenki más. Képzeljetek el egy világot, ahol mindenki miniszterelnök akar lenni! Működne? Nem. Vagy egy világot, ahol mindenki egyszerű kétkezi munkás szeretne lenni! Működne? Az sem működne. Sokfélék vagyunk és ez így jó és szép.

De a párválasztásban nagyon fontos, hogy a nagyravágyó, egy nagyravágyót, egy vezető egyéniséget válasszon magának, és aki egyszerű csendes életre vágyik, tele finom borokkal, tánccal, gyermekkacajjal, az pedig egy olyan társat, akivel ezt meg tudja valósítani.

Egy ambiciózus, nagy perspektívával rendelkező nő nem lesz boldog egy olyan férfi mellett, akinek nincsenek hasonló elképzelései. Valószínű férfiak is mesélhetnének, hogy mennyire tudnak egy olyan nő mellett szenvedni, aki nem értékeli kellőképpen az ő ambícióit.

Egy ilyen kapcsolatban mind a két fél frusztrálva fogja érezni magát.

A férfi nem fogja félistennek érzeni magát a nő mellett és el fog menekülni. Keresni fog egy olyan nőt magának, aki mellett félistennek érezheti magát.

Annyiszor látom ezt. Nap mint nap mennek szét kapcsolatok, mert az erőviszonyok már az elején nem lettek jól felmérve.

Egy erős, ambiciózus nő ilyen szempontból sokkal nehezebb helyzetben van, hiszem mindig kisebb lesz a halmaz, amiből válogathat. Ezzel tisztábban kell lennie. És igen, egy ilyen nőnek a keresés lehet egy hosszabb folyamat. Mennyi erős nőt látok a saját köreimben is pár nélkül. De hiszek benne, hogy ez a zsák is előbb-utóbb megtalálhatja a foltját.

És a nem vagyok elég jó, meg a másik miért jobb, miért az kell neki című önsanyargatást egyszerűen felejtsd el végre. Azért kellett neki a másik, mert te túl erős egyéniség voltál számára és melletted nem tudta igazán férfinek érezni magát. Ennyi.

Nem kell ostorozd magad, csak végre legyél már tisztában a saját értékeiddel! Kérlek jöjj rá milyen férfi illene hozzád és egyszerűen ne add alább. Nem menj bele olyan kapcsolatba, ahol az erőviszonyok nincsenek rendben.

Sokszor ez tényleg tartás és méltóság kérdése, és hogy tisztában vagyunk-e saját értékeinkkel és képességeinkkel. Először tegyél rendet a saját fejedben. Jöjj rá te ki vagy, mit akarsz, mire vágysz, majd ehhez válasz magadnak egy hasonló nagyságrendű párt.

Boróka

Ha tetszett, oszd meg

Népszerű bejegyzések