2018. október 4., csütörtök

Erős és intelligens nők egyedül, pár nélkül... miért?




Miért félelmetes egy okos nő egy férfi számára? Már régóta tanulmányozom ezt a jelenséget.

Sokszor látok rendkívüli adottságokkal rendelkező nőket egyedül és intelligens férfiakat kergetni üresfejű lányokat? Sokszor kérdeztem magamtól, miért?

Egyszer egyik barátom azt felelte erre: Boróka, a mai világban a nő olyan, mint egy óra. Ott van a csuklódon a méregdrága divatóra és mindenki tudja a miheztartást. A nőnek egy ilyen férfi számára meg kell felelnie a mai divat elvárásainak, hogy a férfi úgy érezze ebből is megvan neki, amit a társadalom megkíván tőle. Ledöbbentem ezen, de sajnos úgy éreztem van abban valami, amit mond.

Úgy döntöttem most elmagyarázom, hogyan működik egy erős, független és intelligens nő fejében ez a párkapcsolat dolog. Ne mondják már ránk, hogy mi olyan bonyolultak és megérthetetlenek vagyunk.

Az okos nőkkel az a legnagyobb probléma, hogy nagyon ritkán futnak bele olyan férfiba, akit ne gyűrnének maguk alá 5 perc alatt és átveszik az irányítást. Megszokták már, hogy tudják mit akarnak, és megszokták, hogy általában ők irányítanak a cégben, a családban, a baráti kapcsolatokban. Ez valahol egy nagy teher és felelősség is, ezért egy kapcsolatban nem erre vágynak. Nem szeretnének irányítani, azt szeretnénk, ha bízhatnának egy férfiban és néha elengedhetnék ők is magukat. Néha megengedhetnék, hogy gyengék legyenek. Nagyon, nagyon nehéz mindig erősnek maradni. Jól esik néha egy pillanatra megpihenni egy erős vállon.

Lehet itt borul az egész, mert a férfinek nincs meg az önbizalma ahhoz, hogy úgy érezze át tudná venni az irányító szerepet. Annak ellenére sem érzi, hogy a nő minden jelét megadta, hogy igen, őrá rá merné bízni magát és bele tudna szeretni.

Kedves okos férfi, kérdezem tőled: egy naiv, de szép lányka mellett azért lenne könnyű az életed, mert nem látja a hibáidat? Túl butácska hozzá, ezért tudnád mindig úgy irányítani, hogy csak a szépet és jót lássa belőled?


DE mi van, ha te szorulsz támaszra néha?

Mert el tudom képzelni, hogy egy erős férfi is vágyik arra, hogy néha gyenge legyen és őt is nyomja az élet terhe, és szeretne ő is néha elengedni mindent és csak érezni azt a biztonság érzést, pontosan azt, amire az erős nő is vágyik.

És ne mondd nekem te okos és sikeres férfi, hogy neked az az álmod, hogy mindig minden kamu dumát bevegyen a naiv kis lányka és bármi hülyeséget meg tudj csinálni, mert úgysem szól érte a lány?! Egy férfinek is szüksége van kontrollra. Hányszor adódik az életben, mikor egy nő jobban lát egy helyzetet, főleg, ha mondjuk emberi kapcsolatokról van szó, ebben a nők mindig sokkal jobbak. Mi lenne, ha a nő tudna neked segíteni olyan helyzetekben, amikor tanácsra, támogatásra van szükséged? És nem kéne megjátszania a manipulatív macsót, aki azt mond a naiv kis párjának, amit akar, mert úgyis mindent elhisz.

Egy okos nő képes a társad lenni. Pontosan és tisztán látni fogja a hibáidat, de egyáltalán nem érdekli őt, mert feltétel nélkül szeret. Nem érdeklik a gyengéid, a gyarlóságaid. Azt nézi, hogyan tudna segíteni neked, hogyan tudna átsegíteni azokon a pontokon, amikor nem tudsz olyan okos és erős lenni, mint egy férfihez illik. Amikor te sem tudod, hogyan oldj meg valamit. Ettől nem leszel kevesebb egy okos nő szemében, ő képes a feltétel nélküli szeretetre. Megengedi neked, hogy néha gyenge legyél. Mert tudja, megérti, hogy ez mennyire fontos és hogy ti egy menedék vagytok egymás számára, a feltétel nélküli szeretet és bizalom menedéke. Mindig minden körülmények között ki fog állni melletted, sokszor még akkor is mikor nincs igazad, mert ez a dolga, tudja.

És tudja bármi legyen, bármi nehézség az életben, ketten képesek vagytok megoldani. Nem leszel kevesebb egy okos nő szemében, mert vannak hibáid, nem kell macsónak lenned és mindig törekedned, hogy csak a legjobb oldaladat mutasd, ez amúgy is egy nagyon fárasztó szerepjáték. Rá fogsz unni egy idő után, és akkor keresel majd egy másik karórát.

Egy okos nő képes lesz arra, hogy megismerje, megértse a lényed, a világod és már fél szavakból ki tudja találni mire vágysz épp: csendre, vidámságra, szexre, magányra vagy beszélgetésre. Tudni fogja mit tegyen azért nap mint nap, hogy te egyre sikeresebb legyél és egyre magasabbra emelkedj a céljaidban. Egy okos nő mellett képes leszel jobb és jobb emberré válni, mert ő minden nap a jóságodat erősíti.  

Egy okos nő ismeri a vágyaid, céljaid, sőt, magáénak tudja őket. A te céljaid és vágyaid pontosan olyan fontosak, de lehet még fontosabbak számára, mint a sajátjai.

Egy okos nő nem fog hisztizni. Ha hisztizik is, akkor jó oka van rá, mert valami fontosat nem vagy hajlandó megérteni, és ki fog addig tartani az álláspontjában, amíg meg nem érteti veled.

Mert van álláspontja, van véleménye. Nem arra vágyik, hogy lehengereld és elvarázsold, hanem ő is szeretne neked adni. Ez nem egy egyirányú utca, ahol arra vár, hogyan kaphatna még többet, még többet a te életenergiádból, hanem képes neked adni életenergiát, mert neki is van, legalább annyi, mint neked. Ha neked van szükséged életenergiára, ő tud adni számodra, és azért választott téged párjának, mert úgy érzi te is tudsz adni számára.

Kedves okos férfi, lehet, hogy nem hiszed el magadról, úgy gondolod, hogy egy kissé butább lánynak jobban tudnál segíteni, de ez nem igaz. Ha az okos nő kiválasztott arra, hogy te tudsz neki segíteni, akkor hidd el, tényleg tudsz. Az okos nő, pontosan tudja mit szeretne, és tudja mikor van meg ez egy férfiban.

Egy okos nő átlátja miben kell kiegészítenie, tudja mikor húzódjon vissza, és mikor jött el a pont, amikor közbe kell lépnie. Mindig résen van, mindig mindent tud rólad. Nem is jut eszedbe megcsalni, mert tudod, hogy már másnap észre venné a jeleket. Annyira ismer, annyira fontos vagy számára, hogy mindig figyel rád.

Egy okos nő a végletekig lojális lesz hozzád, nem lép le, nem fog cserben hagyni. Szorult és nehéz helyzetekben nem kap hiszti rohamot, hanem konstruktívan és építően áll a dolgokhoz. Megnézitek hogyan lehetne rendbe hozni a dolgokat és beszáll ő is a csónakba, és ő is evez, nem arra vár, hogy majd te partra evezel egyedül, ő meg addig egy jót napozik.

Egy erős nővel lehetsz nyugodtan őszinte, sőt elvárja, hogy őszinte legyél. Úgyis leveszi egy perc alatt, ha színlelsz, szóval nem éri meg. El tudod mondani neki a kétségeid vagy a problémád, ettől nem leszel kevésbé férfi a szemében, mert tudja, hogy néha erre is szükséged van.

Talán a legeslegfélelmetesebb dolog egy okos nőben, hogy olyan társad tud lenni, hogy képesek lennétek megváltani a világot együtt. Mert, ha két nagy erő egyesül, akkor ott nem 1+1=2 az egyenlet, hanem mind a kettőtök ereje hatványozódik, mert annyi életenergiával töltitek egymást.

Végre valaki, aki megért, aki ismeri a világod, aki végtelenül szeret, aki elfogad, akit nem érdekelnek a hibáid csak egy érdekel, hogy minden nap egyre feljebb és feljebb emelkedj.

Most már csak egy kérdés maradt hátra: lehetne neked egy okosórád végre?

Boróka 



Ha tetszett, oszd meg

Népszerű bejegyzések